Wysłany: 2010-07-28, 13:03 [e34] zwiekszenie mocy nadmuchu????
witam posiadam e34 i nadmuch mi kiepsko dmucha czy da sie coś z tym zrobić??? a jest jeszcze taki problem ze nie dochodzi mi prąd do pompki wspomagającej ogrzewanie tej przy zaworach miał ktoś już taki przypadek????.
Moje BMW: E 34 525 TDS
Imię: Marek Pomógł: 5 razy Wiek: 22 Dołączył: 05 Kwi 2009 Posty: 907 Skąd: Wlkp
Wysłany: 2010-07-28, 15:00
Też zacząłbym od filtra.
W schowku powinna być naklejka informująca o zamontowanym mikrofiltrze chociaż ja chyba jej nie mam a filtr pyłkowy posiadam. Żeby mieć pewność zawsze można poświęcić trochę czasu i sprawdzić to manualnie heh
Moje BMW: BMW E-34 530 V8
Imię: Tomek Pomógł: 1 raz Wiek: 26 Dołączył: 26 Lip 2010 Posty: 99 Skąd: Radom
Wysłany: 2010-07-28, 21:24
Marek_Jwe napisał/a:
Też zacząłbym od filtra.
W schowku powinna być naklejka informująca o zamontowanym mikrofiltrze chociaż ja chyba jej nie mam a filtr pyłkowy posiadam. Żeby mieć pewność zawsze można poświęcić trochę czasu i sprawdzić to manualnie heh
i powodzenia tym ktorzy jeszcze tego nie robili.. na pierwszy raz zanim znajda minimum godzinka zejdzie
znalezione na forum ktoś wrzucił tą instrukcje tylko nie pamiętam kto.
Pozdro
_________________ Anonymous widziałeś już moją beemkę
BMW E-30 316 89" M40 - BYŁO
BMW E-30 318 89' M40 Diamantschwarz - metallic - BYŁO
BMW E-34 535i 90' M30B35 Diamantschwarz - metallic - JEST
filtr zmieniony, może troszkę lepiej ale to troszeczkę. a można jakiś inny silnik zastosować lub coś w tym stylu??? słuchać tak jak by nie miał odpowiedniej prędkości obrotowej . bo robi więcej huku niż daje powietrza. :/ a z tym prądem na pompkę ma ktoś jakieś info????
filtr zmieniony, może troszkę lepiej ale to troszeczkę. a można jakiś inny silnik zastosować lub coś w tym stylu??? słuchać tak jak by nie miał odpowiedniej prędkości obrotowej . bo robi więcej huku niż daje powietrza. :/ a z tym prądem na pompkę ma ktoś jakieś info????
kolego ja mialem tak ze jak sie nagrzal 5to przestawal dmuchac a w zime to byl uwierz mi BYL problem
Wyjalem wyczyscilem (zwlaszcza te rowki na komutatorze _chyba sie to tak pisze) i jak zaczal dmuchac to mi kurzem walnelo w kabinie