Strona główna forum
Forum
Mechanika

[e39] M57 nie odpala

Sprawy dotyczące tylko BMW serii 5-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Avatar użytkownika
arkosky

Posty: 898
Dołączył(a): 2008-05-18, 18:48
Lokalizacja: Warszawa

[e39] M57 nie odpala

Postprzez arkosky » 2010-09-14, 15:31

Witam, miałem problem z pompą podprogową którą wymieniłem na nową TI AUTOMOTIVE.
No i niestety długo sie nacieszyłem. Dziś rano wstałem, poszedłem do samochodu kręce i.. Dupa : | Nie odpala. W czym jest problem? Nowa pompa by sie zatarła? W sumie raczej wątpie. Jakiś przekaźnik? Bezpiecznik? Immo? Nie mam już pomysłów. Co moge zrobić?

Edit. Dodam jeszcze że w przewodach paliwowych pod maską jest pusto :|

Avatar użytkownika
cooolman88

Posty: 184
Dołączył(a): 2009-04-17, 10:49
Lokalizacja: Małaszewicze

Postprzez cooolman88 » 2010-09-14, 17:45

Mi ostatnio padł bezpiecznik :), nie pamiętam jaki to numer ale w bagażniku jest bezpiecznik od pop paliwa 25A biały kolor. Nad bezpiecznikami są przekaźniki któryś też jest od pompy paliwa.
P.S. na koniec dowcip:
-Czym się różni beemka od samochodu marki BMW?
-Jakieś 50 000zł w cenie :)

Avatar użytkownika
sebastian1980

Posty: 743
Dołączył(a): 2007-12-02, 18:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Postprzez sebastian1980 » 2010-09-14, 18:05

Witam!!

Ja bym jeszcze "looknął" do zbiornika paliwa i sprawdził pompę :P

Nr.1 na załączony rysunku.

Pozdrawiam
Seba
Pozdrawiam każdego Niutka w moim silniczku, dzięki, że jesteście.

525d

Posty: 22
Dołączył(a): 2009-02-15, 18:07
Lokalizacja: kraków

Postprzez 525d » 2010-09-14, 18:12

jeśli zimne auto to prawdopodobnie coś z pompą bo jeśli na ciepłym by nie palił to czujnik położenia wałka rozrządu.

Avatar użytkownika
Cichy

Posty: 1887
Dołączył(a): 2008-08-24, 09:40
Lokalizacja: GLE i Almeria

Postprzez Cichy » 2010-09-14, 21:42

Włącz zapłon i nachyl sie do pompy czy pracuje ,jak nie to wiadomo co

jak masz nowa to masz gwarancje na rok przeciez,sprawdzic możesz 2 bezp w kabinie od pomp paliwa i przekaznik w bagazniku

moja jak padła to nagle i dowidzenia :suchy:

Avatar użytkownika
arkosky

Posty: 898
Dołączył(a): 2008-05-18, 18:48
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez arkosky » 2010-09-14, 23:12

Cichy napisał(a):Włącz zapłon i nachyl sie do pompy czy pracuje ,jak nie to wiadomo co

jak masz nowa to masz gwarancje na rok przeciez,sprawdzic możesz 2 bezp w kabinie od pomp paliwa i przekaznik w bagazniku

moja jak padła to nagle i dowidzenia :suchy:



Właśnie jutro ogarne bezpieczniki i przekaźnik tylko musze zobaczyć co do czego.
Wydaje mi sie że nie dostaje napięcia bo w ogóle nie pracuje, a na starej pompie miałem czasem problemy z odpalaniem, ale jakos dzialalo.. Nie ma gorszej rzeczy niż nie odpalenie samochodu :).
Jutro, a w sumie dziś powiem wam co jest, bo umówiłem się ze znajomym który to ogarnie.
Pozdrawiam

Avatar użytkownika
Cichy

Posty: 1887
Dołączył(a): 2008-08-24, 09:40
Lokalizacja: GLE i Almeria

Postprzez Cichy » 2010-09-16, 22:27

no i jak???

zrobione????

Avatar użytkownika
Młody_E34

Posty: 781
Dołączył(a): 2010-06-22, 22:52
Lokalizacja: WJ & WWE

Postprzez Młody_E34 » 2010-09-16, 22:40

kolega arkosky, podłaczył z powrotem starą pompe progową jak się okazało auto odpaliło.

Wynik: nowa pompa była nie sprawna :mur:
[you] Zobacz Skromnego Germańca E34 TDS
http://www.bmwklubwarszawa.pl

Avatar użytkownika
arkosky

Posty: 898
Dołączył(a): 2008-05-18, 18:48
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez arkosky » 2010-09-16, 22:42

Cooper napisał(a):kolega arkosky, podłaczył z powrotem starą pompe progową jak się okazało auto odpaliło.

Wynik: nowa pompa była nie sprawna :mur:


No i żeby było śmiesznie stara pompa działa jak powinna, nic sie nie przycina itp.. Cuda ?

Avatar użytkownika
Cichy

Posty: 1887
Dołączył(a): 2008-08-24, 09:40
Lokalizacja: GLE i Almeria

Postprzez Cichy » 2010-09-16, 22:44

czyli reklamujesz ją????

może te nowe pompy to jakies podruby fak!!!!! ????????

Avatar użytkownika
arkosky

Posty: 898
Dołączył(a): 2008-05-18, 18:48
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez arkosky » 2010-09-16, 22:49

Zwróciłem ją dziś i powiedziałem że chce gotówke. Skoro stara pompa działa.. to nie potrzebuje zmiany. Podłączyłem ją na krótko to działała "wypluła cały syf" i teraz jest elegancko. Jak pierdyknie to kupie w ASO dla pewności

Avatar użytkownika
Cichy

Posty: 1887
Dołączył(a): 2008-08-24, 09:40
Lokalizacja: GLE i Almeria

Postprzez Cichy » 2010-09-16, 22:50

a od kogo ja brałeś???

Avatar użytkownika
arkosky

Posty: 898
Dołączył(a): 2008-05-18, 18:48
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez arkosky » 2010-09-16, 23:10

od 'znajomego znajomego' .. w sumie moze dlatego nie była sprawna.. O tyle dobrze że dostałem zwrot kasy

Avatar użytkownika
Cichy

Posty: 1887
Dołączył(a): 2008-08-24, 09:40
Lokalizacja: GLE i Almeria

Postprzez Cichy » 2010-09-16, 23:17

Bo tak mysle czy nie ma przypadkiem jakis podrób tych pomp

Avatar użytkownika
makaron

Posty: 1014
Dołączył(a): 2007-12-08, 03:00

Postprzez makaron » 2010-09-16, 23:20

ja to jak wymieniałem to brałem bezpośrednio od producenta, taniej i pewniej ;)

Następna strona

Powrót do strony głównej

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników